Виберіть своє місто
+38 (098) 097-0851, +38 (093) 231-6355Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

10 корисних порад, як вивчити іноземну мову за три місяці

Бенні Льюїс знає шість мов - французька, іспанська, англійська, німецька, бразильський португальська і есперанто. Бенні написав книгу «Побіжний мову за три місяці: як в будь-якому віці навчитися говорити на будь-якій мові». Автор вважає, що при правильному підході і достатньою практиці освоїти іноземну мову за три місяці може кожен.

Ключовий рада в методиці Бенні - відмовитися від перфекціонізму. Не треба намагатися говорити на мові досконало і використовувати тисячі слів - ми і на рідному щось використовуємо від сили тисяч п'ять. А ще ми при вивченні чомусь намагаємося перетворити мову в шкільний предмет - вибудовуємо програму, проходимо уроки граматики, вивчаємо слова по топіка. Всі хочуть говорити побіжно і в підсумку стають настільки одержимими цією метою, що так її і не досягають. Загалом, Бенні вважає, що це неправильно.

Ось кілька його порад по вивченню мови за три місяці:

1. Говоріть мовою вголос з самого першого дня

Початківці не повинні боятися того, що вони перекручують слова або неправильно будують фрази. Найголовніше, що вони звикають говорити вголос - відразу.

2. Спочатку вчите корисні фрази

Новачкам слід вчити найпростіші фрази на кшталт «bathroom where?» (Англ. «Де ванна?»), Які допоможуть їм ставити нагальні питання. Не дуже красномовно, зате зрозуміло.

3. Забудьте про вивчення строгих граматичних правил

На початковому етапі важливо поповнити словниковий запас і вивчити основні фрази. Турбуватися про правильну граматики не треба - її ви встигнете вивчити пізніше.

4. Спілкуйтеся з носіями мови - наприклад, по Скайпу

На думку Бенні, одним з кращих інструментів для вивчення мови в наші дні є Інтернет - зокрема, відеочати начебто Скайпу. Скориставшись цією програмою (або якийсь інший подібної), носій російської мови в Москві може поспілкуватися з людиною з США або будь-якої країни світу.

5. Слухайте радіо

Радіо - ще один спосіб зануритися в мовне середовище. Слухайте радіопередачі країни, де люди розмовляють мовою, який ви вчите. Зокрема, Бенні радить зайти на TuneIn - онлайн-сховище радіопередач з усього світу.

6. Розкажіть про себе

Один з улюблених рад Бенні для початківців - напишіть короткий розповідь про себе на своїй мові і попрацюйте над його переведенням разом з носієм мови. Це відносно швидко допоможе вам запам'ятати багато слів і фраз.

7. Не записуйтеся на загальні мовні курси

Бенні вкрай не радить новачкам записуватися на курси «для всіх» - у них занадто загальна програма. За його словами, на початковому етапі навчання персональна зворотний зв'язок з носієм куди корисніше.

8. Замість цього користуйтеся безкоштовними інструментами для вивчення мови онлайн

Один з улюблених сервісів Бенні - Duolingo . Інший - Italiki , сайт, який з'єднує вас з носієм мови для особистого спілкування.

9. Будьте готові витрачати багато часу на практику

Бенні вважає, що люди, готові витрачати на вивчення іноземної мови повний робочий день, всього за кілька місяців вийдуть на рівень B2. Якщо стільки часу у вас немає, то, практикуючи по парі годин у день, ви вийдете на той же рівень через рік.

10. Не прагніть до досконалості

Люди часто настільки прагнуть говорити ідеально, що коли у них це не виходить (а у новачків ніколи не виходить, до речі), вони засмучуються і взагалі кидають заняття. Кращий спосіб справитися з проблемою - сміятися над власними помилками і не намагатися бути досконалим.

Напишіть нам

Оформіть свій запит всього у декілька кліків!

Заповніть форму, вказавши необхідні дані в обов’язкових полях, і надішліть нам свій запит. Наші менеджери з радістю нададуть вичерпну інформацію щодо Вашого питання і проінформують щодо ключових моментів виконання замовлення.

Якщо Вам потрібно швидко виконати письмовий переклад, здійснити якісний усний переклад ділової зустрічі чи конференції або забезпечити організацію конференції необхідним обладнанням - звертайтесь до нас!

усі поля обов’язкові для заповнення

Контакти

м. Львів, вул. Тиктора, 8/14

+38 (067) 671-2190, +38 (032) 261-3011

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Робочі дні: ПН-ПТ 900-1800, вихідні: СБ, НД

м. Івано-Франківськ

З технічних причин офіс тимчасово не працює.

Звертайтесь у найближчий офіс у м. Львів

+38 (067) 671-2190, +38 (032) 261-3011

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Робочі дні: ПН-ПТ 900-1800, вихідні: СБ, НД

м. Вінниця, вул. Соборна, 52

+38 (098) 097-0851, +38 (093) 231-6355

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Робочі дні: ПН-ПТ 900-1800, вихідні: СБ, НД

© 2022 Lingua